Durban – Lesotho – Drakensberg

Vi er tilbake etter en lang og opplevelsesrik tur. I Durban besøkte vi akvariet i uShaka Sea World, og Andreas syntes det var spennende og se delfiner, haier og den lille fisken Nemo på nært hold. Veien opp Sanipasset til Lesotho, er vel den mest spektakulære biltur vi har hatt. I bratte hårnålsvinger snor veien seg oppover mot nesten 3000 moh, før den flater ut oppe på platået over Drakensberg. Her på “kanten av stupet” overnattet vi to netter på Sani Mountain Lodge, en hytte ikke så ulik norske skihytter, og med afrikas høyesteliggende bar! Her ble det fotturer, nattefrost og røde roser i kinnene.
Veien videre gjennom Lesotho tok oss til byen Mokothlong, hvor hestene står parkert utenfor “supermarkedet”, og videre over Tlaeengpasset som med sine 3255 moh er afrikas høyestliggende bilvei. Andreas imponerte stort ved å bade i den kalde elven i Oxbow, og her fant vi også en krabbe i gresset, over 2500 moh.
Etter punktering og skifte av hjul i Lesotho, fikk vi fikset dekk i den sørafrikanske byen Betlehem, før turen gikk videre sørover til Drakensberg. Her fikk Andreas oppfylt ønsket sitt om å ri på hest, mens Hogne og Ingjerd benyttet sjansen til en siste fjelltur før vi la fjellene bak oss. 

les001

les002

sani1Gjelder også i dag. Veien som snor seg oppover mot nesten 3000 moh er på enkelte steder knapt kjørbar, og vil i regnvær være ufremkommelig.

sani2

sani3

krabbeFjellkrabbe på over 2500 moh.