Mafia Island

Siste del av høstferien var vi på Mafia Island, en halvtimes flytur sør for Dar es Salaam.
Jeg har svømt med hvalhai, og endelig tatt første skritt mot dykkersertifikat. På første sjødykk, var jeg hele 45 minutter på 12 meters dyp! Resten av familien duppet i overflaten og svømte mellom fargerike småfisk på det grunne korallrevet. Ellers har jeg padlet kayak, seilt dhow, og badet masse. På seiltur hadde vi også picnic på en sandbanke helt for oss selv.

På denne årstiden samler verdens største fisk seg utenfor vestkysten av Mafia. Hvalhaien med sine karakteristiske hvite prikker, kan bli over 12 meter lang, og veie opptil 20 tonn. Den enorme fisken lever av plankton og småfisk er helt ufarlig for mennesker.
Etter mye leting, fant vi den endelig. Som en skygge kom den stigende opp mot oss, og en stund kunne vi følge den i overflaten, før den igjen dykket og forsvant i dypet. Helt magisk å svømme med denne kjempen!