Sniffer Dogs

På grunn av de verdifulle støt-tennene drepes nærmere 100 elefanter daglig i Afrika, og i løpet av de 10 siste årene har bestanden blitt redusert med over 60%. Hvert 15. minutt drepes en elefant! Fortsetter denne nedslaktingen, vil elefantene kunne være utryddet innen 10 år. I kampen mot snikskyttere og smugling av elfenbein tas nye metoder i bruk. I helgen besøkte vi en politiavdeling her i Dar es Salaam, som i samarbeid med finske Team Rokka trener sporingshunder. Det var interessant å få se hundene i aksjon, hvordan de kunne lukte seg frem til elfenbein skjult i en bygning, og få høre at de allerede har vært med på å avdekke forsøk på smugling av store mengder elfenbein.
Andreas som har hatt skoleprosjekt om snikskyting, overleverte egendesignet T-skjorte til hundeavdelingen.

Vi anbefaler: