Mikumi

De siste dagene av høstferien har vi tilbragt sammen med Marit på Stanley’s Kopje i Mikumi, ca 30 mil vest for Dar es Salaam. Det mest spennende på denne turen var da jeg ble vekket av mamma klokken tre om natten fordi en elefantflokk hadde omringet teltet vårt. I fra sengen kunne vi studere elefantene gjennom nettingvinduene, der de ruslet rundt godt opplyst av fullmånen. Heldigvis var teltene her av den robuste typen, plassert oppå en plattform, og med stråtak. En ting er sikkert, elefanter i fullmåne er mye mer spennende enn elg i solnedgang! Morgenen etter fant vi spor og elefantbæsj rundt teltet, men til alt hell hadde de ikke rørt bilen vår. Fra restauranten på toppen av haugen kunne vi se mange dyr ved vannhullet nedenfor, giraffer, sebra, warthog, bavianer, impala og enda flere elefanter. På game drive med Humphrey fikk vi også se og lære mye om dyr og fugler i den afrikanske bushen.