Klassetur til Bagamoyo

Nå er jeg tilbake etter en kjempeflott klassetur til Bagamoyo, en gammel historisk by ca 70 km nord for Dar es Salaam. Der besøkte vi også Kaole, et arkeologisk sted, der vi så ruinene etter persiske muslimer fra det 13. århundre. I Bagamoyo bodde vi på Livingstone Beach Resort.

KLassetur

Bagamoyo er en by i Tanzania, og var den opprinnelige hovedstaden i Tysk Østafrika, fra 1886 til 1891. Den var en av de viktigste handelspostene på kysten av Østafrika, og utgangspunktet for mange av de mest berømte oppdagelsesreisene i det 19. århundre inn i det indre av kontinentet. Blant kjente oppdagelsesreisende som dro gjennom byen kan nevnes Richard Francis Burton, John Hanning Speke, Henry Morton Stanley og James Augustus Grant. Etter at David Livingstone døde ble liket hans fraktet til England, på veien lå det i tårnet i den gamle kirken i byen, mens følget ventet på høyvann for å frakte det videre til Zanzibar. Da Stanley og Emin Pasha kom til kysten i 1889, holdt den tyske guvernøren i Bagamoyo, Hermann von Wissmann, en stor mottagelse for dem, under festen falt Emin ut av et vindu og ble hardt skadet.
I 1916, under første verdenskrig ble Bagamoyo utsatt for britiske luftangrep og beskytning fra sjøen, tyskerne ble nedkjempet og den tyske garnisonen tatt til fange
Idag er byen på listen over verdensarven.

Old church BagamoyoDen gamle kirken der David Livingstone ble lagt før han ble fraktet videre til Zanzibar og England

KaoleKaole, her så vi ruinene av to moskeer og 30 graver fra 13. til 16. århundre

Se flere bilder fra klasseturen her