Ngoma

I løpet av de siste par ukene har barna på Nordic fått et innblikk i tradisjonell mat, rytmer, sang og dans. De har fått prøve seg på trommer, og de har lagd sine egne leker. Mama Masai har lært dem å lage perlesmykker, og en skredder har sydd flotte og fargerike kjoler og drakter til alle sammen. Morsomst av alt, var nok å bygge hus sammen med masaiene. I “lett arbeidsantrekk” jobbet flittige barn med å blande vann og jord til gjørme, som så ble brukt til å tette veggene i huset. Tradisjonelt smøres disse jordveggene med et lag fersk kumøkk, som når den tørker, gir en vannavstøtende overflate. Kumøkken ble denne gangen utelatt, og det var nok like greit. Grisete ble det uansett, og etter en lang arbeidsøkt, måtte barna til slutt spyles med vannslangen. De tanzanianske kulturdagene ble i dag avsluttet med Ngoma, en opptreden med sang og dans. Her demonstrerte også masaiene adamu, deres særegne hoppedans.

Masaihus

colabil