Consolo

Den Mozambikanske kunstneren Albasine (Chalucuane) Langa holder utstilling her i Maputo. Berit var til stede på åpningsdagen, og fikk sikret oss maleriet “Consolo” som betyr trøst. Spreke farger og litt “Albin Åberg inspirert”…….

albin
beritilha
Berit på Ilha de Mozambique

The Greater St. Lucia Wetland

Torsdag var det offentlig fridag her i Mozambique, og vi benyttet anledningen til langhelg og biltur. Sammen med Ingjerd, Tage og Ingrid, kjørte vi gjennom Swaziland til The Greater St. Lucia Wetland i nordøstlige del av Sør Afrika.
Dette området er kjendt for rikt dyre- og fugleliv. I tillegg til 521 registrerte fuglearter, er nok dette det eneste sted på jorden hvor verdens eldste pattedyr flodhesten og det største landpattedyret elefanten deler økosystem med verdens eldste fisk coelacanth og det største sjøpattedyret  hvalen!
Av dyrelivet, var det likevel apekattene som stjal bananer fra vertshusets fruktfat som gjorde størst inntrykk på Andreas.

Ingjerd’s dag ble feiret med champagne, sjokoladekake og fødselsdagssang på zulu. Rester av sjokoladekaken ble “smuglet” med over Kosi Bay grensepost og videre på humpete stier via Ponta do Ouro og hjem til Maputo.

coelacanthPre-dating the dinosaurs by millions of years and once thought to have gone extinct with them, 65 million years ago, the Coelacanth with its “missing link” proto legs was discovered alive and well in 1938!

krokko
Souvenir: Plastkrokodille for å ha i svømmebassenget. Kjekt å ha!