Mikumi

De siste dagene av høstferien har vi tilbragt sammen med Marit på Stanley’s Kopje i Mikumi, ca 30 mil vest for Dar es Salaam. Det mest spennende på denne turen var da jeg ble vekket av mamma klokken tre om natten fordi en elefantflokk hadde omringet teltet vårt. I fra sengen kunne vi studere elefantene gjennom nettingvinduene, der de ruslet rundt godt opplyst av fullmånen. Heldigvis var teltene her av den robuste typen, plassert oppå en plattform, og med stråtak. En ting er sikkert, elefanter i fullmåne er mye mer spennende enn elg i solnedgang! Morgenen etter fant vi spor og elefantbæsj rundt teltet, men til alt hell hadde de ikke rørt bilen vår. Fra restauranten på toppen av haugen kunne vi se mange dyr ved vannhullet nedenfor, giraffer, sebra, warthog, bavianer, impala og enda flere elefanter. På game drive med Humphrey fikk vi også se og lære mye om dyr og fugler i den afrikanske bushen.

Se kart

Fanjove Private Island

En øy for oss selv……

Det er “høstferie”, og vi har tilbragt noen deilige dager på Fanjove Island, en bitteliten øy på korallrevene utenfor sørlige Tanzania. Reisen hit er kanskje like spennende som selve målet; etter en flytur via Mafia Island til Songo Songo, ble vi kjørt i bajaj til brygga, der kano og båter fraktet oss videre til den fantastiske øya. De seks enkle hyttene på Fanjove er bygd i lokale materialer, og solcellepanel sørger for nødvendig belysning, ferskvann fraktes til øya med seilbåt, og maten hentes i havet utenfor. Her føler man seg virkelig langt utenfor allfarvei. På Songo Songo’s flyplass måtte vi signere gjesteboka, men ingen av de to ansatte sjekket om vi hadde flybilletter….

 

Sushi?

Fisken Pterois, lionfish eller dragonfish som den også kalles, er svært giftig. Et stikk fra en av rygg-taggene skal være veldig smertefullt og ubehagelig, og kan i verste fall være dødelig. På tross av dette er fisken ved riktig tilberedning spiselig, og skal visstnok smake veldig godt.