Mosambikanske rytmer

I forbindelse med mosambikansk uke, har den skandinaviske skole og barnehage hatt besøk av orkesteret Timbila Muzimba. Andreas har fått prøve seg på dans, trommer og det xylofonlignende instrumentet timbila. 

andreastimbilaandreasdanstimbilamuzimba

Telttur

Etter en tradisjonell 17. maifeiring her i Maputo, pakket Hogne og Andreas campingutstyr og dro på telttur sammen med svenske venner til Reserva dos Elefantes de Maputo.
Elefantreservatet på en halvøy sør for byen, ble opprettet i 1960 for å beskytte elefantbestanden og andre dyrearter i området, men ulovelig jakt har ført til at neshorn, cheetah, leopard og bøffel nå er lokalt utryddet. I dag finnes omlag 200 elefanter, ulike antilopearter, og i innsjøene svømmer krokodiller og flodhest.
Heldigvis kom ingen til skade da en av bilene veltet på den dårlige veien, men oljelekkasje gjorde at bilen måtte etterlates i elefantreservatet. Tross bilvelt, ble dette en fin og opplevelsesrik tur i flotte omgivelser. Barna gravde elefantfeller rundt teltene, og vi kunne trygt krype i soveposene når natten falt på.

bilvelt elefantangrep….og denne bilen tapte kampen mot elefanter i desember 2006